Kamikaze Kolfiber The Missile Komplett Visa full storlek

Kamikaze Kolfiber The Missile Komplett

Kamikaze har sedan den första modellen uppdaterats ett flertal gånger för att leva upp till åkarnas krav. I år kan vi presentera den fjärde modellen – The Missile! 

Mer detaljer

2 344,30 kr

Reducerat pris!

-30%

3 349,00 kr


JSM Kamikaze 2014 The Missile.

Ända sedan starten 2006 har vi haft en dröm att kunna sälja egna brädor, ritade och byggda i Sverige. 2009 gick drömmen i uppfyllelse. Kamikaze ritades av JSM Longboards och tillverkas av Stoneboard. Downhillåkaren Christoffer Sanne testade prototypen i Norska Ekstremsportveko 2010. Christoffer kom tvåa efter Jackson Shapiera från Australien och tre platser före femman Luis Pilloni USA, rankad som en av världens bäste åkare.

Kamikaze har sedan den första modellen uppdaterats ett flertal gånger för att leva upp till åkarnas krav. I år kan vi presentera den fjärde modellen – The Missile! Några av förbättringarna som har gjorts är:

Lägre vikt! Med hjälp av kolfiber och en lättare träkärna har vi kunnat pressa ner vikten ett antal hundra gram.

Vingar! Nej, brädan kommer inte att flyga, men med hjälp av den lilla fickan som bildas där brädans bakdel blir bredare hindras bakfoten från att glida iväg – perfekt för stand up slides och skarpa kurvor!

Fler hjulbaser! Många inställningsmöjligheter gör det lätt att anpassa brädan efter olika backar och åkstilar.

Unikt hantverk
Kamikaze är helt handgjord i en unik och väldigt tidskrävande process. Vi börjar i skogen där grova, rakvuxna granar sågas ner. Timret sågas på ett bandsågverk till tunna skivor och torkas sedan några veckor till 6-10% fuktighet. Därefter kantas och hyvlas skivorna för att sedan lamineras ihop med glas- och kolfiber och pressas i en betongform. När epoxin härdat efter 24 timmar tas brädan ut och får efterhärda ytterligare ett dygn. Sedan sågas brädans form ut, kanterna slipas och hålen borras. Brädan lackas ett antal gånger, hjulhusen slipas ut och den sista finslipningen görs. Extra grov griptape läggs på och avslutningsvis oljas alla träytor med linolja, vilket gör brädan lätt att underhålla. En avtvättning och inoljning ett par gånger om året gör att en Kamikaze håller sig fräsch i många år.

Hur är den att åka på?
Som namnet antyder är Kamikaze konstruerad för att klara ”störtdykningar” i höga farter, men den är också en perfekt allround-bräda. På en Kamikaze står du stabilt i alla lägen. Längden och hjulbasen förenklar slides och speed checks, och gör brädan livlig och rolig för cruising och carving. Toppmonterade truckar passar alla åkstilar och extra stora hjulhus gör att du kan stora hjul, även med lösa truckar. Brädan är platt i mitten med stigande konkav utåt sidorna, vilket är bra både för downhill och när du kickar dig fram. Profilen sedd från sidan är helt rak, utan camber eller rocker, och brädan har inget flex. I Kamikaze har vi fokuserat speciellt på bakfoten. Den stora bredden och "vingarna" där bak ger säkert fotfäste i svängar och slides. Och för att leva upp till JSM Longboards surfrötter och motto, ”Surf the street”, avslutas
Kamikaze med en fish tail.

 • Längd: 90 cm (35,4 tum)
 • Bredd max: 26 cm (10,2 tum)
 • Hjulbas: 61,5/63/64,5/66/67,5 cm (24,2/24,8/25,4/26/26,6 tum)
 • Konkav: 1,7 cm
 • Vikt: 1 400 g (exkl griptape)

 

 • Längd: 85 cm (33,5 tum)
 • Bredd max: 26 cm (10,2 tum)
 • Hjulbas: 56,5/ 58/ 59,5/ 61/ 62,5 cm (22,2/22,8/23,4/24/24,6 tum)
 • Konkav: 1,7 cm
 • Vikt: 1 400 g (exkl griptape)

 

Kamikaze Komplett:

 • Bräda: Kamikaze
 • Truck: Kahalani 180mm, Paris 180mm, Caliber 184mm, 
 • Hjul: Orangatang 4 president 
 • Grip tape och Skruv